FITOCULTURA.RO

fitocultura.ro este un site dedicat promovarii fitoculturii si cunoasterii in agricultura reintegrativa si in permacultura,

CONSULTANTA

Consultanta in fitocultura.

Cursuri de permacultura.

Consultanta in nutritie.


Fitocultura promoveaza o cat mai buna  relationare a omului cu mediul natural.
Fitocultura
Fitocultura Interviu Actualitate Frunzele de cireș Coada calului Coronita Practic
INFORMARE

Workshop-uri si seminarii,.

Proiecte si pregatire profesionala derulate in statiuni de permacultura.


CONTACT

Anima Plant, Bucuresti, sector 5

Tel: 0749-079.619.

Tel: 0745-098.911.

Email: contact@animaplant.ro

STIMULATORI NATURALI PENTRU INRADACINARE DIN FRUNZE DE ALOE

În prezent, stimulatorii de înrădăcinare sunt foarte mult căutați de către horticultori și legumicultori.

Trecerea către culturile bio conduce la folosirea unor stimulatori de înrădăcinare adecvați din ingrediente perfect naturale.

Stimulatorii de înrădăcinare contribuie la îmbunătățirea înrădăcinării butașilor și puieților și la accelerarea a creșterii sistemului radicular al plantelor.

Folosirea acestor stimulatori conduce la o îmbunătățire și la o simplificare considerabilă a procesului de îngrijire a plantelor.

În fitocultură se folosesc numai stimulatori de înrădăcinare naturali. Un astfel de exemplu eficient de stimulator de înrădăcinare natural se poate obține din frunzele de aloe.

Pentru prepararea acestul stimulator de înrădăcinare se folosește gelul de la o frunză tânără și subțire de aloe, de aproximativ 5-10 cm. Se taie frunza de aloe și se adaugă apă, apoi se amestecă.

În apa în care este scufundată baza butașilor se adaugă apa cu aloe.

Datorită proprietăților sale emoliente și vulnerare, preparatul din aloe nu numai că accelerează apariția rădăcinilor, ci și stimulează sistemul de apărare naturală al butașilor.

Se lasă lăsați butașii în apa cu suc de aloe pentru 2-3 zile. Unele plante care sunt lăsate pentru mai mult timp în soluția de apă și aloe pot dezvolta rădăcini direct în ea.

Apoi butașii se plantează în sol și se udă cu o nouă cantitate de apă și aloe.

Frunzele de aloe pot fi lăsate în apă să se macereze și apoi cu apa în care au fost lăsate 2-3 bucăți de frunze de aloe se udă substratul în care au fost plantați butașii.

Se repetă operațiunea de 4-5 ori.

Share on Facebook Share via e-mail Print

Cercetarea în fitocultură se bazează pe valorificarea unei cât mai bune relații cu mediul natural, în întreaga sa complexitate. Cercetarea în fitocultură este apropiată conceptual de practica din permacultură. Însă, în ultimii ani, și cercetarea agricolă modernă tinde să se apropie de acest demers.

Aloe