FITOCULTURA.RO

fitocultura.ro este un site dedicat promovarii fitoculturii si cunoasterii in agricultura reintegrativa si in permacultura,

CONSULTANTA

Consultanta in fitocultura.

Cursuri de permacultura.

Consultanta in nutritie.


Fitocultura promoveaza o cat mai buna  relationare a omului cu mediul natural.
Fitocultura
Fitocultura Interviu Actualitate Frunzele de cireș Coada calului Coronita Practic
INFORMARE

Workshop-uri si seminarii,.

Proiecte si pregatire profesionala derulate in statiuni de permacultura.


CONTACT

Anima Plant, Bucuresti, sector 5

Tel: 0749-079.619.

Tel: 0745-098.911.

Email: contact@animaplant.ro

Reporter:

Ce este fitocultura?

Specialist:

Spre deosebire de agricultura, fitocultura este un termen a cărui semnificație este mult mai largă decât aceea care este dată în prezent agriculturii. Fitocultura include întreg ansamblul principiilor permaculturii și însumează totodată și caracterul sistematic și organizat ce a fost dezvoltat în agricultură, însă întotdeauna în favoarea unei cât mai bune relații a omului cu mediul natural. Aș putea spune că fitocultura se constituie ca o nouă formă de relaționare a omului cu mediul natural în care trăiește, valorificând ceea ce este mai bun în agricultură și în permacultură. În plus, în fitocultură este inclus un bogat tezaur de cunoștințe despre cultivarea și îngrijirea plantelor medicinale și aromatice.

Reporter:

În ce constă cercetarea în fitocultură?

Specialist:

Cercetarea în fitocultură se bazează pe valorificarea unei cât mai bune relații cu mediul natural, în întreaga sa complexitate. Cercetarea în fitocultură este apropiată conceptual de practica din permacultură. Însă, în ultimii ani, și cercetarea agricolă modernă tinde să se apropie de acest demers.

Reporter:

Cum ar fi bine să evolueze cercetarea agricolă în timpurile noastre?

Specialist:

Cred că cercetarea agricolă ar trebui să fie orientată pentru o folosire cât mai eficientă a bunurilor și a resurselor naturale de bază. Spun asta tocmai pentru că în prezent agricultura modernă dispune de niște resurse de bază care se refac foarte greu și pentru care trebuie găsite mijloace ușor de aplicat, practice, ieftine, accesibile, astfel încât oamenilor să nu li se pară imposibil sau o fantezie fără sens. Dacă este să facem o trecere în revistă a principalelor bunuri ori resurse din agricultură, acestea sunt solurile, și există studii și cărți foarte bune pe domeniu acesta, și anume conservarea calității naturale a solurilor sau refacerea lor, apa și factorii climatici, care pot fi îmbunătățiți printr-o legislație care să conserve calitatea factorilor climatici sau chiar să o refacă.

INTERVIU:

CE ESTE FITOCULTURA?

INFORMATII DIN FITOCULTURA

“O importanta parte din sursa de inspiratie creatoare a marilor oameni de geniu exista in natura. Adeseori, filozofia si conceptele abstracte descoperite de oamnei se regasesc in forma simple, chiar in natura. Fructul cunoasterii are aceeasi evolutie cauzala si aceeasi structura cu cea a unui fruct natural viu.” (Jivakacharya)

Frunzele de cires - BENEFICII PENTRU SANATATE

In prezent sunt cunoscute mai ales efectele terapeutiice ale coditelor de cirese si ale fructelor ciresului. Ambele au efecte diuretice. Aceeasi proprietate este prezenta si in cazul frunzelor de cires, folosite pulbere.

Lemnul domnului

Lemnul Domnului (Artemisia abrotanum) constituie un  remediu amar şi aromat care are un efect stimulator şi decongestionant asupra ficatului, stimulează funcţionarea veziculei biliare, fiind foarte util în cazul aşa zisei bile leneşe. Lemnul Domnului este totdată un stimulator al digestiei şi al apetitului. Lemnul Domnului contribuie eficient la vindecarea afecţiunilor respiratorii, chiar şi a unor afecţiuni pulmonare grave şi are un efect de reglare asupra sistemului nervos şi genital.

Utile in perioadele de primavara.

FRUNZELE DE PAPADIE - DE LA REMEDIU NATURAL LA ALIMENT

Cercetarea în fitocultură se bazează pe valorificarea unei cât mai bune relații cu mediul natural, în întreaga sa complexitate. Cercetarea în fitocultură este apropiată conceptual de practica din permacultură. Însă, în ultimii ani, și cercetarea agricolă modernă tinde să se apropie de acest demers.